Vad vore livet utan mobilt bredband?

De är få som har kunnat undvika det faktum att internet och allt som detta fenomen fört med sig har haft en enorm framgång de senaste åren. Det har utan tvekan blivit en del av allas liv, och många företeelser i livet sker och utspelar sig på nätet. Då talar jag främst om olika communitys, bloggar, chattforum och Twitter, som är det senaste tillskottet i denna kategorin.

Det flesta i dagens samhälle har ett arbete som är knutet till datorn, vilket därför också innebär att dessa människor spenderar mycket tid ute på nätet. Skulle man göra undersökningar på trafiken, så skulle det inte förvåna om säkert 40 % av all trafik skedde på sidor som facebook, msn, skype och olika bloggar. Men inte reagerar vi på detta? För detta har ju blivit en del av vardagen, och det är nästan lika nödvändigt som att gå på toaletten.

Så frågan vi ställer oss nu är huruvida vi skulle klara oss utan internet och alla dess fördelar. Ta det mobila bredbandet som exempel. Hur skulle vi egentligen klara oss utan det? För vi minns ju lala hur det var i början av IT-boomen och när man fick sitt första Internet där hemma. Det tog en evighet att komma ut på nätet, och det både tjött och vibrerade på alla möjliga udda sätt.

I dag däremot räcker det med att vi har med oss en liten dosa och kopplar den till vår bärbara dator. På sätt så kan vi surfa när vi vill, var vi vill. Att mobilt bredband skulle finnas på marknaden är något som nästan var otänkbart när vi satt där hemma framför det gamla internetmodemet.  Det mobila bredbandet ger oss människor en större frihet, men framförallt så öppnar det upp nya dörrar och möjligheter. Jag vågar inte en tänka på hur det kan komma att se ut om bara fem år. Kommer det finnas en förbättrad variant av mobilt bredband? Kanske kommer det kännas lika gammalt som det där gamla modemet hemma i vardagsrummet?