Ipad och nytt operativsystem

Vad är egentligen nytt från Apple och Samsung just nu? Och varför är det viktigt att se till att laga sina enheter när de går sönder eller får en spricka – snarare än att köpa nytt och kassera det du redan har?

Vi lever i ett slit-och-släng-samhälle i mångt och mycket. Det gäller inte bara när det kommer till kläder och råvaror, utan dessutom med våra mobiler, datorer och surfplattor. Men det är viktigt att ta tillvara på det du har och inte kasta i första taget, om du kan laga en surfplatta med en spricka tvärsöver skärmen är det ett bra första steg mot ett mer hållbart samhälle. Det kostar nämligen på miljön att tillverka nytt och inte reparera eller laga, dessutom kostar det dig mer i rena pengar. Se i stället till att göra en ipad reparation när surfplattan gått sönder, så får du en som är som ny efter bara en dag.

Eget operativsystem i Ipad

I flera medier går det nu att läsa om hur Apple ger sina nya Ipads stöd för muspekare. I MacWorld och här går det att läsa om den efterlängtade uppdateringen när Ipad äntligen fick ett eget operativsystem:

Att Apple nu väljer att förse sina surfplattor med ett eget operativsystem har många fördelar för användarna, inte minst att man kommer att kunna använda mus – Mobil.se

Detta med ett helt eget operativsystem innebär fler positiva saker, bland annat finns det nu stöd för extern lagring, att kunna arbeta med zip-arkiv och bättre se sina filer, bättre skärm och en förbättrad vy för widgets. Många undrar varför detta inte har kommit tidigare. Även Safari blir bättre i den nya versionen ipad.