Ett community av tjänster

Några som har haft en förhållandevis revolutionerande idé – eller som åtminstone har gjort något kreativt av en revolutionerande idé – är Offerta.se. Det är en form av community för leverantörer av tjänster där privatpersoner kan komma i kontakt med mängder av skilt branschfolk, så som städare, golvläggare, rörmokare eller elektriker.
Tjänsten gör stor framgång online, eftersom att det tidigare inte funnits samma stora utbud samlat på en och samma plats för den som exempelvis vill hitta städfirma.
Det är möjligt, kanske rentav troligt, att liknande tjänster kommer kunna konkurrera om Offertas kunder, men i dagläget håller Offerta en så särartad ställning på offertmarknaden, att den som vill ha en hantverkare – oavsett slag – fortsätter att välja tjänsten som Offerta erbjuder.

Alla har något att vinna på den här formen av samordningscentral; Offerta kan erbjuda dyrbar reklamplats, konsumenterna kan nå fram till bra leverantörer och dessa i sin tur får jobb. Den formen av Alla vinner-situation tycker vi om på Tagville!