Därför kan bitcoin vara en bra investering

För att göra bra investeringar är det viktigt att vara införstådd med vad du köper. Bitcoins värde har övertid ökat. Kursen är dock väldigt känslig och kan lätt påverkas av uttalanden om valutan.

Bitcoin är känd för kraftiga kursrusningar och den senaste händelsen där Elon Musk som har grundat Tesla stoppar betalningar med bitcoin fick kursen att störtdyka. Men trots att Elon Musk inte vill acceptera bitcoin som betalmedel kommer Tesla inte att sälja de bitcoin som företaget har i sin ägo. När Tesla köpte sina bitcoin rusade kursen kraftigt uppåt. Sedan uttalandet publicerats om att de drar tillbaka möjligheten att betala med bitcoin har faktiskt kursen återhämtat sig. Bitcoin har historiskt sett övertid ökat i värde men kursen är väldigt känslig mot viss information. Om du är intresserad av att följa bitcoin-kursen och investera i valutan kan du gå in på https://bt.cx/sv/kopa-bitcoin/ för att läsa mer. Det är en aktör som erbjuder säker handel med kryptovalutor. Med swish har du dina bitcoin på tre minuter.

Kunskap är makt

Om du vill investera i bitcoin ska du förstå vad du köper. Kryptovalutor är elektroniska pengar och bitcoins värde sätts på en fri marknad där utbud och efterfrågan styr kursutvecklingen. Det kan vara bra att förstå skillnaden mellan kryptovalutor och vanliga pengar. När du har läst på och vet hur bitcoin fungerar och bildat dig en uppfattning är det dags att sätta upp en plan för din investering. Om du har en plan och en strategi för din bitcoin-investering kommer du inte att ge efter när du får plötsliga känslor. Bitcoin är väldigt volatil och det måste du ta med i beräkningen när du köper valutan. En annan viktig sak är att du aldrig ska köpa på investeringsråd från andra. Många bedragare har hittat till kryptomarknaden och det gör allt för att lura av dig dina pengar. En bra sak att tänka på är att om du köper bitcoin eller någon annan kryptovaluta ska vara affär deklareras. Du måste redovisa dina transaktioner och betala skatt på vinsten du gör. Att ha kunskap om vad du investerar i avgörande för att lyckas med dina investeringar. När du investerar i en tillgång ska du se till att hålla dig uppdaterad om framsteg som görs och vilka trender som råder. Tänk på att när du investerar i olika tillgångar som bitcoin kan du vinna stort men även förlora allt.

Tänk på detta när du investerar i bitcoin:

• Kursen och värdet på bitcoin stiger och sjunker ibland mycket snabbt.
• Du måste deklarera dina bitcoin-affärer till Skatteverket.
• Var införstådd med vad du investerar dina pengar i.
• Utbud och efterfrågan styr värdet.
• Det finns ingen säkerhet eller garanti till avkastning.

Framtiden för bitcoin

Många tror att bitcoin går en ljus framtid tillmötes och det är mycket möjligt. Bitcoins stora utmaning just nu är att andra kryptovalutor har tagit stor plats på kryptomarknaden. Bitcoin som tillgång och investering spås fortsätta på det inslagna spåret, det vill säga fortsätta uppåt och öka i värde. Det har plöjts ner enorma summor i bitcoin för att göra den säkrare vilket tros attrahera nya och fler intressenter. Den stora frågan är om bitcoin kommer kunna bli en mainstream-valuta.