Att hålla kontakt genom filmkameran

Allt sedan webcam introducerades i tekniksamhället har det varit en global förtjusning att hålla visuell kontakt med vänner och kärlekar som befinner sig långt bort. Vem som helst kan medge att rörlig bild är roligare än ett foto, och att ljud är roligare än tystnad.

Nu finns även det ljuva alternativet för de kollegiala relationerna: Videokonfererande. När ett företag vill boka videomöte med en av sina långväga anställda, en eventuell samarbetspartner eller en kund så sitter det fint med alternativet att kunna ha videokontakt.

Inte bara är det tidseffektivt att slippa flyga över halva kontinenter för att komma till de man har professionella relationer med, men det är dessutom väldigt skonsamt för både miljö och plånbok. De pengar som företag kan spara in på att ha videokonferenser istället för att flyga sina medarbetare hit och dit är riktigt stora. Med hjälp av ett litet videomöte har man dessutom sett till att slita mindre på naturen, vilket man ju verkligen inte gör ifall man tar ett flyg så fort man behöver ha en arbetsmässig diskussion.

Det finns en del nackdelar, så som att det kan vara trevligare att faktiskt skaka hand och ses öga mot öga, eller att många anställda kanske uppskattar att få resa lite i jobbigt. Men de nackdelarna är tämligen små i jämförelse med de stora fördelarna.

Det är spännande att se hur communities och andra former att ha kontakt på via nätet utvecklas. Vi tror att videokonfererande bara kommer att bli större och större, förmodligen även integreras med communities, och så vidare. Och vi ser fram emot det!