Allt fler barn lider av paddnacke

Ute i det fria och leka lekar, simma runt i små insjöar eller leka hoppa hage. Ja, det är vad barn brukade göra innan paddorna kom på intågande och gjorde barnen stillasittande. Nu ska vi inte skrämma upp utan se teknikens fördelar men vad man även bör vara medveten om.

http://www.dreamstime.com/-image23775438Allt fler unga väljer att omge sig av iphones och paddor och användandet krymper i åldrarna. Men med detta betyder det även ett helt annat sätt att lära in på ett mycket kreativt sätt. Bara det att man kan läsa att barn fått upp ögonen för att läsa böcker när man kan göra det genom sin iPad är helt fantastiskt. Är du sugen på att överraska ditt barn till julen finns det ett stort utbud av plattor och tillbehör här https://fyndiq.se/mobil-surfplattor/ där du kan fynda loss. Men glöm inte att se till så  ditt barn även är ute och leker så paddnacken kan hindras.

Tips för bra skärmanvändande

Det finns ännu ingen forskning på hur barns kroppar blir påverkade av allt sittande nedlutat och stirra in i en skärm, men då det med största sannolikhet inte är den bästa ställningen, och detta är ett beteende som bara kommer bli mer vanligt gäller det att jobba med de möjligheter som finns. Bara det att sju ord av de 40 nyorden har med mobilen att göra visar att samhället förändras. Ett första steg är att massera barnet om det börjar få ont i nacke och rygg, och med det även låta barnet göra någon annan aktivitet samt att informera om både teknikens positiva och mindre positiva sidor. Barn bör inte sitta framför en skärm i mer än tre timmar om dagen så se till att begränsa användandet och var tydlig med reglerna.